O autoru

MarinaSAMSUNGanaija

Matija Kovačević, rođen 1986. u Zagrebu. Završio srednju Grafičku školu u Zagrebu (grafički urednik) i Filozofski fakultet u Zagrebu (magistar etnologije i kulturne antropologije / magistar edukacije francuskog jezika). Od 2009. sretno oženjen Marinom, a od 2013. i 2015. je i otac živahnog Teodora i umilne Anastazije. Iz Zagreba seli 2014. u Maruševec kod Varaždina radi posla voditelja knjižnice, gdje je od 2015. radio i kao profesor francuskog jezika u srednjoj školi. Iz Maruševca 2018. privremeno seli u UK radi studija na Newbold Collegeu (program MA-a iz teologije Sveučilišta u Walesu TSD).

Zašto ovaj blog?

U svojim sam srednjoškolskim godinama dnevno provodio sate i sate gledajući SF i fantasy i igrajući video igre (pogotovo RPG-e). Kao veliki fan Star Warsa, 2004. sam osnovao Endor Academy – prvi hrvatski Star Wars sim, tj. PBeM RPG (igra interaktivnog pisanja, zajedničkog stvaranja priče unutar SW univerzuma). U to vrijeme sam bio i jedan od moderatora foruma hrvatske SW Udruge MosCroatia Spaceport, kao i foruma Star Trek Centra (danas SF Centra u okviru geek.hr portala). Uslijed raznih životnih događanja i preobrata, povukao sam se iz ovih aktivnosti, ali moje srce je ostalo vezano uz sve SF/fantasy fanove, jer se ne zadovoljavaju sivom svakodnevicom. Rođeni smo s osjećajem da postoji nešto više, sa željom da sudjelujemo u nečemu od kozmičke važnosti, s čežnjom za boljim, ljepšim i potpunijim svijetom. Fenomenalna je vijest da ta stvarnost postoji i da je svatko može upoznati kroz Bibliju. No, žalosna je činjenica da su toliki od nas deklarativnih kršćana svojim mlakim životima i iskrivljenim, nebiblijskim vjerovanjima tu stvarnost začuđujuće uspješno sakrili od svijeta. Ovaj blog sam 2014. pokrenuo kao pokušaj da tu grešku barem malo ispravi, da pokaže kako kozmička bitka nije samo fantazija i da vas oduševi za stranu koja pobjeđuje. Više o svrsi i sadržaju ovog bloga pročitajte u uvodnom postu.

Prisutan na: FanFictionFictionPad | AO3 | Academia | SelectedWorks | Twitter | YouTube | Scribd | SlideShare | Instagram | FB | LinkedIn

E-mail:

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s